(+359) 89 683 2719

Адрес:

ДКЦ "Неоклиник", ул. Петко Ю. Тодоров 20, 1408, ж.к. Стрелбище, София, България

Внимание!
Не прибягвайте до самолечение и не отлагайте, в кабинета на д-р Богданов ще получите цялата грижа и напътствие, от които се нуждаете!

Д-р Румен Богданов

специалист по подиатрична медицина
бул. "Евлоги Георгиев" 108, етаж 3, кабинет 321, София, България
rbogdanov@abv.bg
При тежки случаи и след предварително записан час д-р Богданов дава консултации и прегледи по домовете в София и в цялата страна.
Кабинетът работи само с предварително записан час
Понеделник - Петък 08:00 - 20:00
Посещения по домовете:
Събота - Неделя 10:00 - 13:00

ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЪТ:

 

Д-р Румен Богданов е специалист по подиатрична медицина, който завежда единствения в България специализиран кабинет за диагностика, профилактика и лечение на диабетно стъпало.

През 1995 г. д-р Р. Богданов завършва пълния курс по медицина в Медицински университет – София.

През 1996 г. в Диабетен център „Св. Лука“, София, е открит кабинет по диабетно стъпало, който дава старт на професионалното му развитие в областта на диабетното стъпало.

През 1998 г. специализира по проблемите на профилактиката и лечението на усложнено диабетно стъпало в King’s College Hospital, Лондон, Обединено кралство.

През 2000 г. открива и ръководи първия и единствен в България Център за профилактика и лечение на диабетно стъпало със седалище в София, който функционира до 2010 г.

От 2000 г. успешно ръководи единствения в България кабинет за специализирана медицинска помощ за диабетно стъпало, който се намира в ДКЦ „Св. Лука – Диабетен център“, София. Д-р Богданов работи в екип с ендокринолог, съдов хирург, невролог, дерматолог, ортопед и диетолог.

Благодарение на придобитата квалификация в чужбина и 23-годишния си опит в лечението на хора със захарен диабет от цялата страна и чужбина д-р Богданов е разработил собствена програма за профилактика, диагностика и лечение на усложнено диабетно стъпало.

Д-р Богданов превръща идеята за профилактиката и лечението на диабетно стъпало в своя лична и професионална кауза и от години посвещава цялото си време и усилия на целта да повиши информираността и здравната култура на хората, засегнати от този съвременен бич на човечеството. Повече от 18 години провежда ежемесечни лекционни курсове и обучения за хора със захарен диабет в диабетни дружества из цялата страна.

За да поддържа професионалната си квалификация в крак със съвременните достижения на световната медицина, д-р Богданов ежегодно участва в национални и международни симпозиуми и конференции, посветени на проблемите на захарния диабет и усложненото диабетно стъпало. Поддържа постоянен професионален обмен със свои колеги от чужбина, интересува се от най-модерните и ефикасни методи за профилактика и лечение на диабетното стъпало, прилагани в страните с дългогодишен опит в тази силно неглижирана от българската здравна система област.

Д-р Богданов популяризира опита и знанията си чрез множество изяви в електронни интернет медии. Той е чест гост в телевизионни дискусии, дава интервюта и публикува статии по въпросите на диагностиката, профилактиката и лечението на диабетното стъпало.

СПЕЦИАЛИЗАЦИИ И УЧАСТИЯ В ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОРУМИ:

 • Участва в Петия балкански ендокринологичен конгрес в Солун, Гърция (1996 г.);
 • Специализира по проблемите на профилактиката и лечението на усложнено диабетно стъпало (King’s College Hospital, Клиника за диабетно стъпало, Лондон, Обединено кралство) (1998 г.);
 • Преминава курс за лечение на дерматофитни и дрождеви заболявания, организиран от Българското дерматологично дружество, Пампорово, България (2000 г.);
 • Участва в учредяването на Българската асоциация за лечение на рани и провеждането на първата ѝ национална конференция,София, България (2000 г.);
 • Участва в 14-та среща на Европейската секция на Международния съюз по ангиология и съдова хирургия, Кьолн, Германия (2001 г.);
 • Участва в конференция на Европейската асоциация за лечение на рани, Глазгоу, Шотландия (2007 г.);
 • Участва в проект по трансгранично сътрудничество между Бургас и Лозенград, Турция (2008 г.);
 • Участва в 39-та среща на Европейската асоциация по дерматология и венерология Будапеща, Унгария (2009 г.);
 • Участва в симпозиум на Работната група за изучаване на диабетно стъпало, Братислава, Словакия (2014 г.);
 • Посещава 8-та среща на работната група по диабетно стъпало към Европейската диабетна асоциация, Щутгард, Германия (2016 г.);
 • Участва в Обучителен семинар на Българска асоциация Диабет, България (2017 г.)
 • Участва в Интернационален симпозиум за диабетно стъпало, Хага, Холандия (2019);
 • Гост–лектор, „Превенция на късните усложнения при диабета“ в IV Национално обучение по иновативно лечение на диабета, Сдружение „Култура без граници“, Банкя, България (2019).

ЧЛЕНСТВА В ОРГАНИЗАЦИИ:

 • Член на Управителния съвет на Форум „Диабет“ – Софийско обединено диабетно сдружение (1999 – 2009);
 • Член на Управителния съвет на Българската асоциация за лечение на рани (2001 – 2002);
 • Председател на Българската асоциация за профилактика и лечение на диабетно стъпало (2002 – 2010);
 • Член на Контролния съвет на Българската асоциация „Диабет“ (БА диабет) и на комисията по медицинските въпроси (от 2012 до 2018);
 • Консултант в център по протезиране, МБАЛ „Токуда болница София“ (от 2010 г. – 2017 г.);
 • Редовен участник в срещите на Работната група за изучаване на диабетното стъпало към Европейската диабетна асоциация ( от 2004 г. до днес);
 • Консултант по проблемите на усложнено диабетно стъпало, сдружение „Диабет, преддиабет“ (от 2018 до днес).